admin@seseri.edu.my | +603-4041 1715

SELAMAT DATANG KE SESERI

Sekolah Menengah Sains Seri Puteri atau lebih dikenali sebagai SESERI ialah sebuah Sekolah Berasrama Penuh (SBP) di Malaysia yang terletak berhadapan dengan bangunan PWTC di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur. Ia juga merupakan salah satu sekolah berprestasi tinggi di Malaysia.

Sekolah Menengah Sains Seri Puteri telah dibuka pada 1 April 2003 dengan mengambil alih premis Sekolah Seri Puteri yang telah berpindah ke Cyberjaya, Selangor. Sekolah ini merupakan Sekolah Berasrama Penuh yang ke-46 dan sekolah kelima di Malaysia yang pelajarnya terdiri daripada pelajar perempuan sahaja.

Sekolah ini mengandungi 3 buah blok bangunan iaitu blok pentadbiran, blok akademik dan blok makmal sains. Terdapat juga Dewan Sekolah, Kantin dan gelanggang permainan. Di kawasan asrama pula terdapat 3 buah blok asrama, blok surau serta Dewan Makan.

Nama SESERI sinonim dengan bunga orkid. Setiap kelas di SESERI diberi nama berdasarkan nama saintifik bunga orkid. Begitu juga dengan nama rumah sukan: ONCIDIUM (Kuning), DENDROBIUM (merah), BRASSIDIUM (hijau) dan EPIDENDRIUM (oren).

VISI

Sekolah Menengah Sains Seri Puteri sebagai institusi pendidikan terbilang di peringkat antarabangsa menjelang tahun 2020.

MISI

Memastikan setiap pelajar mendapat pendidikan terbaik melalui pengurusan dan kepemimpinan berkualiti bagi melahirkan insan proaktif, inovatif dan efektif dalam memenuhi aspirasi bangsa dan negara.

MOTO

"Proaktif, Inovatif, Efektif".

BERITA TERKINI

TBA..

PAPAN NOTIS

TBA...

SHOWCASE

TBA...

BERITA TERKINI

Bakal Program/Aktiviti 

GURU KANAN MATAPELAJARAN

VASANTHA A/P SANGARAPILLAI

BAHASA

NORLIZA BT M. YUSOF

SAINS DAN MATEMATIK

NORHAZILAH BT ABDULLAH

KEMANUSIAAN

WONG BOON BAN

TEKNIK DAN VOKASIONAL

47

GURU

390

PELAJAR

22

MATAPELAJARAN

1

SEKOLAH

Galeri

Meninjau kami dengan lebih mendalam.

Pentadbir Sekolah

Dengan Kata-Kata Emas

A good teamwork is the fuel which enables ordinary people to produce extraordinary results...and Success comes with little daily effort.

PUAN ASIAH ZAINAL ABIDIN

PUAN ASIAH ZAINAL ABIDIN

PENGETUA

...

PUAN AIDA ARIS

PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM

...

ENCIK JASMI

PENOLONG KANAN KURIKULUM

...

PUAN HASLINDA

PENOLONG KANAN HAL EHWAL PELAJAR